Το ταξίδι σας στην Μάνη θα σας μείνει μια αξέχαστη εμπειρία.
3877
page-template-default,page,page-id-3877,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-13.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
'Περαστικός βλέπεις την Μάνη σε τρεις μέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις την ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μια για τη θάλασσα, μια για τα βουνά της και μια για τους ανθρώπους της'.

Μια Μάνη είναι Προσηλιακή και άλλη μια είναι Αποσκιερή. Μια Μάνη είναι Έξω και άλλη μια είναι Μέσα. Καμιά δεν είναι ίδια με την άλλη, καμιά δεν είναι η ομορφότερη. Να γράψεις ταξίδι για τη Μάνη ολόκληρη δεν γίνεται, δεν πάει. Να την κατακερματίσεις σε κομμάτια και να αποτυπώσεις τις περιηγητικές σου εντυπώσεις πέφτεις στο ίδιο «λάθος» με τους υπόλοιπους… χάνεις την αίσθηση. Μονάχα να μεταφέρεις μερικές εικόνες που δεν τις περιμένει κανείς φαίνεται πως είναι το σωστό και έτσι θα γίνει. Κορώνα μου το ταξίδι στο άγνωστο αρχίζει…

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΗΝ ΜΑΝΗ

ΔΙΑΜΟΝΗ
ΠΑΡΑΛΙΕΣ
ΕΚΔΡΟΜΕΣ
ΦΑΓΗΤΟ
CAMPING
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Τοπίο άνυδρο, τραχύ. Σπίτια που θυμίζουν πύργους, πέτρινοι οικισμοί, βυζαντινές εκκλησίες, μικροί όρμοι και σπήλαια συγκλονιστικά. Μάνη. Μια κοινωνία κλειστή, λιτοδίαιτη, οργανωμένη επί αιώνες στη γραμμή του αίματος και του γένους. Ταμπουρωμένοι στις απότομες πλαγιές του νότιου Ταϋγέτου και διαρκώς ετοιμοπόλεμοι, οι Μανιάτες ανέπτυξαν ένα ισχυρότατο αίσθημα αυτονομίας. Αυτό που αντικρίζει σήμερα ο επισκέπτης είναι αυτό που του επιτρέπεται να δει… Και ρουφάει αχόρταγα εικόνες μιας Ελλάδας αυθεντικής, γιατί σε αυτή τη γωνιά της Πελοποννήσου, στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, όλα είναι μοναδικά και μαγικά συνάμα. Η Μέσα Μάνη ή Προσηλιακή, η «κατεξοχήν» Μάνη, ένας τόπος ακραίος, κυριολεκτικά-γεωγραφικά και μεταφορικά- ιδιοσυγκρασιακά. Είναι τόπος άγονος, άνυδρος, πετροσπαρμένος. Αντί να φυτρώνουν δέντρα, φυτρώνουν πύργοι. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα και τις δονήσεις που εκπέμπει αυτή η γη. Κανείς δεν μένει αδιάφορος. Τη Μάνη ή θα την αγαπήσεις ή θα τη μισήσεις. Μέση οδός δεν υπάρχει.

Οποιαδήποτε εποχή κι αν ταξιδέψετε, αξίζει να εξερευνήσετε όλα τα χωριά και τους οικισμούς της Μάνης. Κάντε μία στάση στον Πύργο Διρού, νότια της Αρεόπολης, όπου θα βρείτε τα περίφημα Σπήλαια Διρού, από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ελλάδας, αλλά και από τα παλαιότερα σπήλαια του κόσμου.

Φυσικό όριο ανάμεσα στη Λακωνία και τη Μεσσηνία, ο Ταΰγετος, με την κορυφή του σε υψόμετρο 2.407 μέτρων, είναι από τα πιο αγαπημένα βουνά των ορειβατών, των πεζοπόρων και των φυσιολατρών.

Η Βάθεια είναι η επιβλητικότερη έξαρση ενός τοπίου το οποίο ούτως ή άλλως φημίζεται για τη μοναδικότητά του. Καθώς ο επισκέπτης πιάνει την άκρη της γοητείας του μανιάτικου τοπίου από την Αρεόπολη και ταξιδεύει ανάμεσα σε πύργους, παλιές εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς και στα παιχνιδίσματα της θάλασσας και των ξερών βουνών, μετά την Άλικα έχει την αίσθηση ότι μαζί με την ηπειρωτική Ευρώπη τελειώνει εδώ και η απόλαυσή του.

πορτο καγιο
ΠΟΡΤΟ ΚΑΓΙΟ

ΞΕΤΡΥΠΩΣΤΕ ΤΟ

ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ

φαγητο
ΚΟΤΡΩΝΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
παραλιες
ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΧΑΡΤΗΣ